Säännöt

Viimeisin sääntöversio 17.8.2014
Radalla on oltava mukana radan käyttöön oikeuttava seuran jäsenkortti tai radan kausikortti tai päiväkortti tai päiväkortin maksun todistava kuitti/tiliote ja se on pyydettäessä esitettävä ratavalvojille. Jokaisella ammuntaan osallistuvalla henkilöllä tulee olla voimassa oleva radan käyttöön oikeuttava lupa. Myös ammuntaan osallistuvat vieraat ovat velvollisia hankkimaan päiväkortin.

Ratavalvojien kaikkia määräyksiä on noudatettava. Ratavalvojalla on myös oikeus poistaa kortiton tai sääntöjen vastaisesti toimiva ampuja ampumaradalta.

Ympäristöluvasta johtuen Lopen Ampumaradalla ei saa ampua sarjatuliaseilla sarjatulta.

Ratakohtaiset toimintasäännöt löydät kunkin radan omalta sivulta.
Radoilla on sallittua ampua vain radan taulutelineiseen kiinnitettyihin pahvimaaleihin.
Metallimaalien tai tapahtuma kohtaisten sovellettujen maalien käyttöön tulee aina olla ratamestarin  antama lupa jonka voi anoa ratavarauksen yhteydessä.

YLEISIÄ TURVALLISUUSOHJEITA:

Huomioi aina turvallisuus. On suositeltavaa käyttää ammuntaurheiluun tarkoitettuja suojalaseja ja kuulosuojaimia aina radalla oleskeltaessa.

Noudata aseen käsittelyssä muut radan käyttäjät huomioon ottavaa ja turvallista ampumarataetikettiä. Ladatun tai viritetyn aseen piippu tulee osoittaa aina käsittelysektoriin (yleensä taustavallia kohden) ja asetta siirrettäessa ampumapaikalle tai sieltä pois, on aseen oltava virittämätön, lataamaton ja piipun tulee osoittaa turvalliseen suuntaan (yleensä suositus on joko piippu suoraan ylös tai alas).

Mikäli ampumasektorissa on ihmisiä (taulujen kiinnitys/tarkistus/poisto) ei ampumakatoksessa/ampumapaikalla tule käsitellä aseita.

Lue Kalenteri, huomioi varaukset ja rajoitukset.

Noudata sallittuja ampuma-aikoja.
– Käyttöaika arkisin klo 10:00 – 21:00
– Lauantaisin klo 09:00 – 18:00
– Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 11:00–18:00

Poikkeukset sallittuihin ampuma-aikoihin:
Kaikki radat ovat suljettuina seuraavina juhlapyhinä: Pitkäperjantai, juhannusaatto, juhannuspäivä, jouluaatto ja joulupäivä. Loka-joulukuun sunnuntaisin kaikki radat suljettu.
Tällä säännöllä tuetaan paikallista metsästystoimintaan ja rauhoitetaan sunnuntain jahdit. 

Kilpailut mahdollisia lauantaisin 8-18 ja sunnuntaisin 9-20 erikseen sovitusti ampumaratayhdistyksen kanssa.

JOKAINEN SIIVOAA JÄLKENSÄ.
– Ammunnan jälkeen taulut kerätään pois telineistä.
– Kaikki jätteet, kuten hylsyt, haulikon haulikupit, rikkinäiset taulut yms. kerätään niille tarkoitettuihin astioihin.
– hylsyastioihin vain metallihylsyjä, haulikon hylsyille on omat erikseen merkityt astiat, ja kaikki loppu sitten sekajätteeseen. Siivouksen laiminlyönnistä lähetetään siivouslasku 45€/h.
– ilmoita radalla havaitut mahdolliset puutteet ja väärinkäytökset esimerkiksi tekstiviestillä ampumaratayhdistyksen puheenjohtajalle tai ratamestarille.

Ratojen ylläpito tapahtuu seurojen varoilla ja jäsenmaksujen pitämiseksi kohtuullisina tulee jokaisen radankäyttäjän osallistua ampumaradalla järjestettäviin talkoisiin.
Katso talkookutsut Kalenterista.

Sääntöjen rikkominen on peruste porttikieltoon radalle (määrä-aikaiseen tai pysyvään), seurasta erottamiseen ja toiminnasta ilmoittamiseen viranomaisille.

NÄILLÄ SÄÄNNÖILLÄ PYRIMME TURVAAMAAN HARRASTUSMAHDOLLISUUTEMME!